Regulovaná jednotka - podrobnosti [en]
kód regulované jednotky
[292]
název regulované jednotky
Slaughter of animals raised for meat in slaughterhouses
typ regulované jednotky
profession and activity
anotace
A person is entitled to carry out the slaughterhouse slaughter or emergency slaughter of animals for slaughter bleeding after stunning.
směrnice EU
2005/36/EC
odpovědný orgán podle § 29 odst. 1 zákona
Ministry of Agriculture
Ministerstvo zemědělství
Těšnov 17, 110 00 Praha 1
fax: +420 224810478
telefon: +420 221811111
regulující právní předpis včetně konkrétního §
Act No. 246/1992 Coll. as amended, § 5, paragraph 1 and 4 Regulation EC No 1099/2009 on the protection of of animals during killing - Article 7, paragraph 2
odvolací orgán
Ministry of Agriculture
požadované vzdělání
a) secondary education with a certificate in the field of butcher, b) secondary education with a school-leaving examination in food technology, veterinary or higher professional education in the field of veterinary medicine, c) higher education at the university, which offer programs in the field of veterinary medicine or agriculture focusing on veterinary or professional qualification according to § 5, paragraph 4 of Act No. 246/1992 Coll.
požadovaná praxe
no
bezúhonnost
no
zdravotní způsobilost
no
požadavek na to, že na uchazečův majetek nebyl prohlášen konkurz
no
skutečnost, že nebyl správně nebo disciplinárně postižen
no
finanční způsobilost
no
pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou výkonem předmětné činnosti
no
další požadavky
18 years or older